Nieuws

2018-04-1210:00 AM

No Kidding-logo-RGB-Klein.jpg12 april 2018 Nieuwsbrief 56

 

  • Impressie Kuikenloop
  • Column Marieke
  • Petitie tegen "pedohandboek"
  • Komende sponsor events
  • Agenda

 


collage Kuikenloop .jpg

Kinderen van 4 tot 12 jaar hebben voor NO KIDDING een mooi bedrag bij elkaar gerend. De Kuikenloop werd georganiseerd door Ladies' Circle Barneveld.


Column Marieke
Ervaringsdeskundigen delen hun verhaal, tonen hun veerkracht en inspireren.

medaille.jpgZe is trots op mij! 

Als jong meisje ben ik begonnen met mijn gevoel tot in het puntje van mijn ziel detail te geven via pen en papier. Dat hielp mij om mijn gedachten te ordenen en inzicht te krijgen in momenten dat ik alleen was met mijn verdriet.

Eenmaal begonnen met de interne opleiding bij NO KIDDING werd ik me bewust van mijn doel: Ik wil een stem zijn voor alle kinderen die hun leed vandaag de dag in stilte met zich meedragen. Met het besef dat ik die stem tot uiting breng tijdens een interactieve workshop, blokkeert er iets in mij. Mijn gedachten gaan hierin meerdere kanten op en ik raak verward van mijn eigen denken.
Lees verder ...


Petitie tegen verspreiden via internet van

Op dit moment is de stand 642 handtekeningen,
op naar de duizend! Dus teken hier:

https://www.petities24.com/keihard_optreden_tegen_aansporing_kindermisbruik


Komende sponsor events
  
logo vestingloop.png

DtD-logo18.jpg Wil je meelopen mail dan naar Maarten van Droffelaar defirma@drof.nl


 

NO KIDDING in de regio! Ben je erbij? 

APRIL

      

   

Barneveld

za.14

11.00-17.00

Interne opleiding HOME specialisatie blokken 3+4

Joure 

wo.18

13.30-15.30

Workshop Gemeente de Fryske Marren

Barneveld 

do.19

14.00-17.00

Bestuursvergadering

Amsterdam

do.19

10.10-12.40

Workshop Hogeschool van Amsterdam

Ede

di.24

13.30-15.15

Workshop tijdens congres Zorg en Welzijn

Almere

za.28

10.00-16.00

Stand bij Politie Midden-Nederland Meet&Greet

MEI

     

Barneveld

do.03

10.00-11.30

Interne werkgroep Meet&Greet

Joure

ma.04

13.30-15.30

Workshop gemeente De Fryske Marren

Barneveld

za.26

11.00-17.00

Interne opleiding HOME specialisatie blokken 5+6

Den Bosch

zo.27

11.00-16.00

Vestingloop i.s.m. Verzekeruzelf

Utrecht

wo.30

09.30-12.00

Workshop LVAK

Voor meer data of wil je een workshop bijwonen klik hier 


logo-youbedo-590-x-390.jpg YouBeDo.com is een online boekenwinkel waarbij 10% van het aankoopbedrag naar een goed doel gaat dat u zelf kunt kiezen. Zonder dat het u iets extra's kost! YouBeDo verkoopt dezelfde boeken (4 miljoen) titels voor dezelfde prijzen en onder dezelfde voorwaarden als andere boekaanbieders. 


2018-04-108:00 AM

Ze is trots op mij!

Als jong meisje ben ik begonnen met mijn gevoel tot in het puntje van mijn ziel detail te geven via pen en papier. Dat hielp mij om mijn gedachten te ordenen en inzicht te krijgen in momenten dat ik alleen was met mijn verdriet.

Eenmaal begonnen met de interne opleiding bij NO KIDDING werd ik me bewust van mijn doel: Ik wil een stem zijn voor alle kinderen die hun leed vandaag de dag in stilte met zich meedragen. Met het besef dat ik die stem tot uiting breng tijdens een interactieve workshop, blokkeert er iets in mij. Mijn gedachten gaan hierin meerdere kanten op en ik raak verward van mijn eigen denken.

Ik heb begrip voor de kant van mijn vader die altijd zei: “Ik heb potjes met dekseltjes waar je van af moet blijven. Potjes met dekseltjes die bij openen een lading aan pijn en verdriet zullen luchten”. Ik begrijp de angst voor de confrontatie met die ontlading. Die ontlading waar ik zelf doorheen heb geworsteld om vandaag de dag mijn ervaringen om te kunnen zetten in kracht. Ik voel compassie omdat ik zo goed begrijp hoe moeilijk het kan zijn om de verstikkende boeien van eigen ervaringen te doorbreken!

Ik voel me daar tegenover intens rot dat ik, ondanks dat ik in dat proces van confrontaties aangaan ben gegroeid, het verleden een podium geef en de wijde wereld deelgenoot maak van wat er bij ons gezin achter gesloten deuren afspeelde. Ik voel me bijzonder kwetsbaar en neig er naar om de keus te maken de stilte die ik zo gewend ben om mijn verdriet eenzaam te dragen, te omarmen.

Ineens krijgen de woorden op papier een andere dimensie. Ik spreek ze uit en duik in het gevoelsleven van dat angstige meisje, genesteld in de kern van mijn ziel. Dat angstige meisje dat bang is voor de wereld om haar heen. De wereld die onbekend is omdat dit angstige meisje, mijn volledige ik in mijn jeugd, niets anders gewend is dan dat de mensen waar ik het meest van hield, mij het hardst wisten te raken. Fysiek en mentaal wantrouwend naar de wereld om mij heen.

Het hardop uitspreken van mijn ervaringen als meisje; daadwerkelijk laten zien wat het gevoelsleven van dat kleine angstige meisje fysiek met mij doet, het aanspannen van mijn spieren, duidelijk zichtbaar voor de mensen om mij heen, de brok in mijn keel die spreken lastiger maakt, de trillende handen die krampachtig in elkaar zijn verweven, mijn ogen die zoeken naar een uitweg om te kunnen vluchten voor die pijn. Ogen gevuld met tranen die wanhopig een weg naar buiten proberen te vinden. De weg naar buiten waarin ik ineens ervoor kies om volledig gezien te worden.

Op het moment dat ik de keus heb gemaakt dat ik gezien en gehoord mag worden, slaat het schuldgevoel als een bom bij mij in. De loyaliteit die ik naar mijn ouders ervaar nu ik in het gevoelsleven van dat meisje zit, raakt me aan in het wantrouwen naar de wereld om mij heen. Wat als ze mijn ouders vragen wat er aan de hand is? Wat als ze mij niet kunnen helpen? Wat als ik door te delen nog onveiliger ben? Wat als ik papa en mama verdrietig maak door te vertellen dat hun manier van opvoeden mij heel veel pijn doet? Wat als?

Wanhopig op zoek naar een reden om te kiezen voor stilte ervaar ik wat mijn lichaam met me doet; een knoop in mijn maag, een rilling over mijn rug. Ik voel vanuit mijn buikstreek een onaangenaam gevoel naar mijn borst trekken alsof er een stuk prikkeldraad in mijn lijf langs mijn organen schuurt en zijn weg naar boven allesvernietigend aflegt. Om vervolgens in mijn borstkast tegen een muur van emoties op te knallen waardoor er een ravage ontstaat van innerlijke pijn. Ik voel hoe mijn hartslag versnelt en een weg naar boven zoekt; vanuit mijn borstkast waar de ravage van het prikkeldraad pijnlijke herinneringen aan flarden heeft getrokken. Naar mijn keel waar mijn stem dezelfde doorgang neemt. Mijn stem die hoorbaar de weg naar buiten vindt maar hapert door de angstige weg die zojuist is afgelegd. Mijn hartslag naar mijn hoofd, waar een orkaan ontstaat van gedachten die de tranen terug willen sturen, en de kloppende pijn vanuit mijn hart,  die een uitweg naar ontlading zoeken. En ik klap dicht. Ik zit zo verstrikt in mijn interne worsteling dat ik niet meer weet welke woorden ik hieraan kan geven.

Op dat moment ervaar ik mij veilig door de warme woorden van Friso. Hij moedigt mij aan om naar een specifiek moment te gaan als meisje en geeft mij de ruimte. Wat wil je ons zo graag vertellen? Met die woorden voel ik me gezien. Ik merk dat het kleine meisje in mij zich hiermee veilig genoeg voelt om te gaan delen. Er is zomaar iemand die aangeeft graag te willen horen wat ik te vertellen heb! En ik begin te vertellen over een moment waarop ik intens veel angst voel, voorbereidend op wat komen gaat:
Het moment dat ik in bed lig in de kamer naast die van mijn zus. Het moment waarop ik mijn vader na een dag hard werken thuis hoor komen. Het oh zo bekende geluid van zijn klompen die een kloppend geluid op de vloer maken in de woonkamer onder mij. De woorden die hij met mijn moeder heeft over of zijn kinderen zich vandaag hebben gedragen. Het eerlijke antwoord dat we (mijn zus, broertje en ik) ook vandaag wel wat lastig konden zijn en de daaropvolgende opmerking van mijn moeder “maar je laat ze nu met rust!”
Het moment dat ik gestommel hoor in de hal onder aan de trap.

Het besef dat hij ook vandaag weer naar boven zal komen om ons uit de veilige warme omgeving van ons bed te halen. En ik kruip krampachtig nog wat verder onder de dekens. Ik hoor de voetstappen op de trap, doordrenkt van woede die op zoek gaan naar dat stukje ontlading. De deurklink die in de kamer naast mij met een klap naar beneden gaat en in een fractie van een seconde de klap die de huid van mijn zus, hoorbaar, raakt. Ik hoor mijn zus schreeuwen, huilen en de klappen ontvangen die door merg en been gaan, elke keer als zijn hand haar blote huid weet te raken. Vanuit het niets is het, op gedempt snikken van mijn zus na, ineens stil.                                                                     

Ik durf niet onder mijn deken vandaan te komen en doe net of ik slaap. Zal hij mij vandaag met rust gaan laten? Tot ik de klap hoor van de deur die dichtgetrokken wordt. De stap hoor die naar mijn kamer gaat. De zware adem van de inspanning die zojuist is geleverd met alleen nog de dichte deur tussen ons in. Ik ben muisstil op het bonken van mijn hart na.

Maar hij vergeet ook vanavond niet zijn eindfinale op mijn huid te laten klinken. Ik heb mijn ogen dicht en span al mijn spieren aan. Voel hoe de deken wordt weggetrokken en de windvlaag die zijn krachtige arm aanmaakt. De klap komt hard aan en snijdt door elke cel die zich in mijn huid bevindt. Ik adem diep in maar blijf stil en ondervind waar ik ook vandaag weer niet aan kan ontsnappen...       

De feedback die ik krijg van de groep raakt mij diep in de positieve zin. Nog volledig in het gevoelsleven van dat meisje dat in bed ligt te wachten op wat komen gaat, krijg ik hartverwarmende en zorgzame woorden. Ik mag toestaan dat dit meisje er is. Ik hoef me niet schuldig te voelen om het delen van deze ervaring maar ik mag daarentegen trots zijn op het grootse gebaar dat ik geef door te spreken voor al die kinderen die gisteren, vandaag en morgen stil blijven omdat het voor hen de gewoonte van de dag is om zich onveilig te voelen.

Vanuit deze feedback en de tranen die ik laat vloeien om het warme gevoel van al die liefdevolle mensen om mij heen, wordt de vraag gesteld of ik mijn held kan benoemen.
Mijn held. Wat een verschil wist zij te maken, zeg!

Ik merk direct een verschil in mijn belevingswereld. De spanning die zich nog geen 5 minuten geleden opbouwde in mijn lichaam glijdt van mijn schouders af als een licht veertje dat zijn weg naar beneden zoekt. Ik begin van binnen te gloeien en word enthousiast. Mijn hoofd is helder en mijn hartslag is kalm. Ik merk dat ik mijn rug recht en mijn schouders naar achter trek, mijn kin omhoog. Vol trots benoem ik wie het verschil voor mij wist te maken:
Mijn heldin die ik vanaf mijn 5e tot aan mijn 28e als mijn turnlerares heb gekend. Zij die mij ziet voor wie ik ben en mij in mijn kracht wist te zetten door mijn talenten te benoemen. Zij die elke wedstrijd aanwezig was en mij steunde; die bemoedigende peptalk voor de strijd los zou barsten, de high five wanneer mijn oefening was voltooid, “goed gedaan lieverd” wanneer de wedstrijd was afgelopen. En elke keer wanneer ik op dat podium stond met een blinkende medaille om mijn nek, zag ik haar staan en zag ik: Ze is trots. Trots op haar meisje die dat podium weer heeft weten te behalen!

In het volle besef dat ik iemand had in mijn leven die mij zag en volledig belangeloos liefde uit had te delen, voel ik de tranen over mijn wangen lopen. Ik stond er niet alleen voor en haar liefdevolle benadering heeft mij door de jaren heen gesleept, heeft mij een vrouw gemaakt die de keten van het estafettestokje heeft kunnen doorbreken! Het heeft van mij een vrouw gemaakt die liefdevol naar de wereld om haar heen kan kijken. Haar liefde in mijn vertaling, vandaag de dag.

Marieke 


2018-03-299:00 AM

Loop mee of mail het voort!

No Kidding-logo-RGB-Klein.jpg

 WORD EEN HELD, MAAK EEN HELD

De inschrijving is in volle gang. Vanaf 26 maart kunnen bedrijven zich inschrijven voor het leukste en grootste loopevenement van het jaar, de Dam-tot-Damloop. Daarna, vanaf 11 april, zijn de individuele lopers aan de beurt. Inschrijven is niet eenvoudig. De startbewijzen zijn in korte tijd uitverkocht.
Maar er is een alternatief. Waarom lang voor de computer zitten in een wachtrij om er vervolgens uitgegooid te worden? Je kunt je ook aansluiten bij de maatschappelijke organisatie NO KIDDING

NO KIDDING garandeert onder meer startbewijzen en een prachtige starttijd in de ochtend. Je loopt in een schitterend magentakleurig running-shirt, er is omkleed -en ontbijtlocatie vlak bij de start in Amsterdam en een plek op de Charity Zone van het Dam-tot-Dampark in Zaandam om elkaar na de finish te treffen. Lopen voor NO KIDDING betekent echter nog meer.U kunt zich vandaag nog aanmelden bij Maarten van Droffelaar (0628143872, defirma@drof.nl)

NO KIDDING Stopt kindermishandeling wil kindermishandeling stoppen door middel van preventie, het voorkomen van. Door hetgeven van trainingen in het signaleren van kindermishandeling aan medewerkers van gemeenten, politie, kinderdagverblijven en leraren. De trainingen worden gegeven door mensen die uit de eerste hand weten wat kindermishandeling is, wat helpt en wat niet. Zij weten hoe onmachtig, ongelukkig, depressief en onveilig deze kinderen zich voelen. Elke dag opnieuw… Ook nu ze volwassen zijn. Door die kennis kunnen ze helpen bij het herkennen, bespreken en voorkomen van kindermishandeling. Zo kan in de omgeving van het kind de negatieve spiraal worden doorbroken en een kind zicht geven op een veilige toekomst. NO KIDDING noemt hen helden.

Op de running-shirts van NO KIDDING staat dit jaar “Wordt een held – maak een held”, want we willen graag doorgaan met ons werk. NO KIDDING ontvangt geen subsidies en is afhankelijk van giften van mensen die ook vinden dat kindermishandeling moet stoppen! Vandaar dat we het geweldig vinden dat er elk jaar zo veel maatschappelijk betrokken lopers deel uitmaken van TEAM NO KIDDING. U (of uw bedrijf) heeft  gegarandeerde startbewijzen, een geweldig shirt, een omkleed -en ontbijtlocatie bij de start en opvang na de finish. Maar het belangrijkste: uw financiële bijdrage (€200 per loper) zorgt ervoor dat NO KIDDING door kan gaan met haar werk… “Word een held, maak een held”! Loop u mee?! 

20170917 Dam tot dam (Lucas Blankers) (16).jpg


2018-03-1511:00 AM

No Kidding-logo-RGB-Klein.jpg

  • HOME interne opleiding
  • Column Lukas
  • Maatschappelijke partners
  • Agenda

Interne opleidingsdag tot ambassadeur. 

20180310 home.jpg

Ambassadeurs geven elk op eigen wijze de NO KIDDING boodschap door.

Deelnemers delen met ons:

'Waar ik kan, zou ik jullie dolgraag willen helpen om binnen te komen gemeenten, scholen, welzijnszorg enz'. 
'Deze dag heeft mijn verwachting overtroffen'.
'Bedankt voor vandaag en ik ben blij dat NO KIDDING op mijn weg is gekomen'. 


Column Lukas

Ervaringsdeskundigen delen hun verhaal, tonen hun veerkracht en inspireren.zon bewerkt.png

De zon die scheen …

Het was een mooie zomerse zaterdag, zes jaar oud en ik was blij.
Mijn vader had aan mij gevraagd of ik met hem mee wilde om visjes te kopen voor zijn aquarium.
Deze winkel was toen op de Lindegracht.
Nog niet eerder had mijn vader iets alleen met mij samen gedaan dat niet bedreigend voor mij was. Lees verder ...


 Maatschappelijke partners

logo_janivo bewerkt.jpgBC_Goedhart_Lang_CMYK-Process_CS5.jpg 

 

NO KIDDING bedankt de Janivo Stichting en Bouwcenter Goedhart voor hun royale donatie waarmee zij ons project HOME ondersteunen. 


 

Wist je dat je NO KIDDING ook kunt steunen via een PowerFlower?PowerFlower logo - bloem bewerkt nieuw.jpg
PowerFlower is een bloemrijke, feestelijke cadeaubon die je geeft als bedankje of gewoon zomaar.
Een PowerFlower begint al bij €5.
Ga voor meer informatie naar www.powerflower.nl of https://www.facebook.com/stichtingpowerflower/.
Voor het goede doel, met een goed gevoel.

 

 

 

 

 

 


  NO KIDDING in de regio! Ben je erbij? 

MAART

     

Utrecht 

ma.19 

09.30-12.00

Themadag LVAK (conflictscheiding)

Barneveld   

di. 20 

12.30-13.30

Lunchbijeenkomst Woningstichting Barneveld

Barneveld 

wo.28  

21.00-22.30

Presentatie Ladies Circle Barneveld

APRIL

     

Meppel 

do. 05 

11.00-13.00

Workshop Stenden Hogeschool Pabo 

Barneveld 

za. 07 

12.00-13.15

Kuikenloop (organisatie Ladies Circle)

Utrecht 

do.11 

10.30-12.30

Workshop LVAK (aandachtsfunctionarissen)

Joure 

do.12 

10.30-12.30

Workshop Gemeente de Fryske Marren 

Joure 

wo.18 

13.30-15.30

Workshop Gemeente de Fryske Marren

Barneveld 

do.19 

14.00-17.00

Bestuursvergadering

Barneveld

za. 21

11.00-17.00

Interne opleiding HOME 2018.02 spec. blok 3+4

Ede

di. 24 

13.30-15.15

Congres Zorg en Welzijn

Voor meer data of wil je een workshop bijwonen klik hier  


 

logo-youbedo-590-x-390.jpg

 

 

YouBeDo.com is een online boekenwinkel waarbij
10% van het aankoopbedrag naar een goed doel
gaat dat u zelf kunt kiezen. Zonder dat het u iets
extra's kost! YouBeDo verkoopt dezelfde boeken
(4 miljoen) titels voor dezelfde prijzen en onder
dezelfde voorwaarden als andere boekaanbieders.

 

 


2018-03-139:00 AM

De zon die scheen…

Het was een mooie zomerse zaterdag, zes jaar oud en ik was blij.
Mijn vader had aan mij gevraagd of ik met hem mee wilde om visjes te kopen voor zijn aquarium.
Deze winkel was toen op de Lindegracht.
Nog niet eerder had mijn vader iets alleen met mij samen gedaan dat niet bedreigend voor mij was.

Schoon gewassen, gekamde haren in mijn korte broekje en blouse liep of rende ik eigenlijk aan de hand van mijn vader mee. Hij hield geen rekening met mij en liep in zijn eigen tempo.
Dus speelde ik mijn spelletje met het niet raken van de randen van de stoeptegels.
Mensen die wij tegen kwamen lachten tegen ons. Voelde me blij en uitgelaten.
In de zon die scheen.

Op de Lindegracht stopte mijn vader bij een huis met een trap naar de voordeur.
Hij belde aan en een jonge blonde man deed open.
Mijn vader kreeg geld in zijn handen gestopt en zei tegen mij dat ik hierbinnen op hem moest wachten.
Het is te druk in de winkel om op jou te letten. Teleurgesteld deed ik wat mijn vader wilde en ging met die man mee naar binnen.
Met de zon die scheen.

De man gaf mij limonade in zijn keukentje en liep met mij door zijn slaapkamer naar een trap.
De slaapkamer lag aan de voorkant van het huis en was licht door het zonlicht dat door het grote raam naar binnen scheen.
De trap voerde naar beneden en daar was in de kelder een dorp gebouwd met modeltreinen.
Het licht ging uit en de treintjes rijden, dat was een hele gebeurtenis, met grote ogen keek ik rond naar wat er allemaal bewoog.
En buiten was er de zon die scheen.

Opeens ging het licht weer aan en weg was de magische wereld.
Hij nam mij mee naar boven en ik moest naast hem op het bed gaan zitten.
Hij deed zijn en mijn kleren uit ik probeerde wel tegen te stribbelen maar dat had geen nut.
Daarna begon hij zijn ding te doen.
Hij hielp toen zichzelf terwijl ik op zijn bed moest liggen en vluchtte in mijn eigen wereld, het emotioneel niets voelen, daar was ik veilig en kon niemand mij zien.
Toen hij klaar was siste hij mij toe dat hij mij zou vermoorden wanneer ik dit ooit aan iemand zou vertellen.
Ik kreeg een glas limonade van hem, nadat hij zichzelf en ik de kleren hadden aangetrokken.
In het gedempte zonlicht dat naar binnen scheen.

De bel ging en mijn vader kwam mij halen en liet mij zijn aanwinsten voor het aquarium zien.
Wij liepen terug naar huis.
Niet meer hand in hand, als in een roes rende ik achter hem aan.
Op dat moment voelde mijn hart als een steen.
In de zon die prachtig scheen, maar verdween ... terwijl hij scheen.
Die dag werd het winter in mijn hart, in de zon die verdween.


Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In