Metronieuws, 27 mei 2014

Eén op de drie kinderen slachtoffer seksueel geweld 

Ruim 60.000 kinderen tot 18 jaar worden jaarlijks slachtoffer van seksueel geweld; 1 op de 3 kinderen (32%) maakt ooit een vorm van seksueel geweld mee; meisjes vaker dan jongens, met ruim 40% tegenover 23% van de jongens. Een kwart van de daders is minderjarig, 1 op de 10 van de onderzochte verdachten is pedofiel.

Bij slechts 3 op de 10 meldingen bij de politie wordt er tot aangifte overgegaan. In driekwart van de gevallen die bij de politie worden gemeld, is de beschuldigde een bekende van het kind, en in eenvijfde van de gevallen betreft het een familielid.

Behalve dat kinderen en gezinsleden geleerd moet worden makkelijker over seksualiteit te praten, moeten de drempels bij de politie lager worden om aangifte te doen. Gemiddeld duurt het acht maanden voordat iemand aangifte doet als het een bekende betreft. Heel veel daders worden niet gepakt.

Hier volgt een aantal rapporten over kindermishandeling in Nederland. Ook het onderzoek van The Lancet van wie NO KIDDING de cijfers hanteert.

Cijfers 2011
the Lancet onderzoek (engels)


Breinlittekens        
Hoe mishandeling gedrag en hersenfuncties beinvloedt. Bernet Elzinga, hoogleraar stress-gerelateerde Psychopathologie aan de Universiteit van Leiden, onderzoekt deze littekens in onze hersenpan, op zoek naar hun betekenis.  

Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In