Waarom jij?!

Niemand vindt kindermishandeling een leuk onderwerp. We weten er geen raad mee en kijken daarom liever weg. Hierdoor blijft degene die wordt mishandeld in de kou staan. Dit kan zelfs iemand zijn uit jouw klas!

Want weet jij dat kindermishandeling veel dichterbij is dan jij denkt? Gemiddeld in Nederland wel 2 à 3 kinderen per klas. Misschien is dat wel degene die jij soms heel irritant vindt of die zich vreemd gedraagt. Hier zou wel eens meer achter kunnen zitten zoals kindermishandeling.

Wanneer je op onze website bent gekomen omdat een goede vriend(in) je heeft verteld dat hij/zij mishandeld wordt, dan raden wij je aan om er voor diegene te zijn, goed te luisteren en niet te oordelen!

Laat merken en voelen dat je kindermishandeling niet normaal vindt. Weet dat het voor mishandelde kinderen vaak heel moeilijk is om hierover te praten. Ze hebben heel gauw het gevoel dat het hun eigen schuld is. Het is dan ook heel bijzonder als iemand jou vertelt dat hij/zij mishandeld wordt en jou vertrouwt. Ook is het heel belangrijk dat je dit vertrouwen niet beschadigt!

Doe niets voordat je het er met hem/haar over hebt gehad. Geef aan dat je graag een leraar of een andere volwassene die je kunt vertrouwen erbij wilt betrekken.

Er is heel veel moed voor nodig om een ander te vertellen dat je mishandeld wordt. JIJ bent een held als je er voor diegene bent!!

Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In