Ik word mishandeld!

Of je nu lichamelijk of geestelijk wordt mishandeld, seksueel misbruikt of verwaarloosd wordt het is allemaal even ernstig.
Als het je overkomt denk je bijna altijd dat het jouw schuld is. Dat is misschien nog wel het pijnlijkste van alles.

Wanneer je een minderwaardig beeld hebt over jezelf is de kans erg groot dat je op school wordt gepest. Hierdoor wordt dat gevoel nog meer bevestigd: "Zie je nou wel. Er is iets niet o.k. met mij!" Maar dat is absoluut niet het geval!

Het is erg belangrijk dat je probeert iemand in vertrouwen te nemen. Een vriend of vriendin, een leerkracht of vertrouwenspersoon; iemand die jij vertrouwt of waarbij jij je op je gemak voelt.

Wij horen zo vaak van ervaringsdeskundigen hoe belangrijk het is om iemand in je omgeving te hebben met wie je praten kunt. De last, die je helemaal alleen draagt en die veel te groot en te zwaar is, kan dan iets minder worden. Ook kun je met elkaar kijken wat je in de gegeven situatie kunt doen.

 

Ben ik de enige die mishandeld wordt?

Wanneer je mishandeld wordt lijkt het soms alsof jij de enige bent. Dit is echter niet de waarheid. In Nederland worden jaarlijks 320.000 kinderen mishandeld.

Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In