Grooming

Wanneer je op internet aan het chatten bent kan er zomaar ineens een hele leuke aardige jongen tussen zitten. Hij zegt dat hij van jou leeftijd is maar in het echt is dat niet zo. Hij probeert je in de val te lokken en zegt precies de juiste dingen tegen je zodat je verliefd op hem wordt. Dit heet grooming.

In het echt is hij een volwassen man die jou zover probeert te krijgen dat je je uitkleedt, jezelf aanraakt op plekken die hij opwindend vindt. Omdat hij zo lief is en knap voel je je speciaal. Je kan je niet voorstellen dat hij slecht is.
Hij gaat hierin echter steeds verder en als je wilt stoppen gaat hij je op allerlei manieren manipuleren. Hij probeert je bang te maken door bijvoorbeeld te gaan dreigen. Hij zegt dat hij aan je ouders of kinderen op school de filmpjes gaat laten zien of dat hij je broertje of zusje kwaad zal doen zodra jij je mond open doet.
Wil je hier meer over weten kijk dan naar het onderstaande filmpje.

 


Ben in het slachtoffer van een loverboy?

Een loverboy is meestal iemand die in het begin heel charmant lijkt. Hij verleidt je en verwent je met cadeautjes. Hij geeft je het gevoel dat jij heel speciaal en bijzonder bent. Je wordt natuurlijk verliefd op hem. Dan gaan er dingetjes veranderen die je eigenlijk niet zo leuk vindt. Hij vraagt of dwingt je steeds meer dingen te doen die je eigenlijk niet wilt, bijvoorbeeld seks met zijn vrienden. 


Je denkt misschien dat het allemaal jouw schuld is of dat het in de toekomst wel weer anders zal worden. Dat zal echter niet gebeuren.
Hij maakt je steeds afhankelijker van hem, laat je liegen en zorgt dat het contact met jouw familie en vriendinnen steeds minder wordt.
Voor meer informatie verwijzen we naar www.beawareofloverboys.nl of www.stoploverboys.nu


Pesten

Kinderen die worden mishandeld, worden op school ook vaak nog eens gepest. Door wat ze meemaken voelen ze zich onzeker en kunnen ze niet goed van zich afbijten. Dit is AFSCHUWELIJK! Je voelt je nergens veilig en kan je nooit eens ontspannen. Je leeft dan 24 uur per dag in angst!
Dat wil toch niemand en dat wil je toch ook niemand aandoen! Klik op het plaatje als je hier meer over wilt weten.

pestweb.png

"Wanneer ik ging douchen kwam mijn vader erbij om mij te betasten. Daardoor durfde ik mij niet meer te douchen en liep ik vaak met vette haren. Op school werd ik hiermee gepest. Dat vond ik vreselijk." (ervaringsdeskundige)


Münchhausen by Proxy

Soms komt het voor dat bijvoorbeeld een moeder allerlei ziektes van haar kind verzint en daarmee iedere keer naar de dokter gaat. Zij wil dan zelf graag aandacht van de dokter. Dit gedrag heet Münchhausen by Proxy en je kunt hier meer over vinden door op onderstaand log te klikken.

Stombp.png


Drank, drugs, roken, gokken en gamen

Je ouders hebben je waarschijnlijk al gewaarschuwd over drank, drugs, roken en gokken. Mogelijk dat ze zeggen dat je teveel aan het gamen bent. Maar waarom is het nu slecht voor je? En game je wel echt teveel? 

www.maakjekeus.nl geeft je informatie en een test of jij in de gevarenzone zit.

 

Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In