Ik word mishandeld!

 

Als je mishandeld wordt heb je misschien het idee dat je er alleen voor staat, dat je niets waard bent, dat het jouw schuld is en dat de mishandeling niet zal stoppen....

Het is dan ook belangrijk om te weten dat je WEL wat waard bent en het NIET jouw schuld is! Volwassenen moeten goed voor jou zorgen.
Ervaringsdeskundigen, dit zijn mensen die vroeger ook mishandeld zijn, leren ons dat het heel erg helpt als je met iemand kunt praten over je mishandeling. En ... er zijn altijd mensen die wel om je geven en je kunnen helpen.

We weten dat het heel moeilijk is om die eerste stap te zetten, maar probeer om toch iemand te zoeken met wie je durft te praten. Iemand die je vertrouwt. 
Dat kan je oma of opa zijn, je buurvrouw, de moeder van een vriend of vriendinnetje, je juf/meester of een sportleraar. Je kunt ook naar een vertrouwenspersoon op school gaan, zoals de schoolarts. Zij zullen samen met jou kijken hoe ze jou kunnen helpen.

Wil je dat liever niet dan kun je ook de Kindertelefoon bellen of mailen. Daar zitten mensen die je kunnen helpen en weten wat je kunt doen. Klik op het plaatje hieronder dan ga je naar hun website, hier vindt je informatie over heel veel onderwerpen.

Kindertelefoon.png

Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In