Online coaching

NO KIDDING wordt regelmatig gebeld door omstanders, die geconfronteerd worden met een geval of vermoeden van kindermishandeling. NO KIDDING doet niet aan hulpverlening en neemt ook geen meldingen aan, maar coacht deze mensen. 

NO KIDDING helpt de betrokkene zijn/haar weg te vinden naar wat je kunt doen in de betreffende situatie. Belangrijk is om te kijken of jouw vermoeden gedeeld wordt door anderen.
Als dat het geval is, raden wij aan de krachten te bundelen. Zo sta je er niet alleen voor.
Ook krijg je met elkaar meer ideeën over wat je in de gegeven situatie voor een kind kunt betekenen. Duidelijk zal worden hoe 'kleine stappen, grote winst' kunnen opleveren.

Wil je online worden gecoached, bel 0342-492808 of mail


Buurtmeeting

"Wat voor mij cruciaal is geweest in mijn ontwikkeling is dat ik veel op straat speelde met andere kinderen. Als sleutelkind werd ik uitgenodigd bij andere kinderen thuis, waardoor ik zag dat het ook anders kon."(ervaringsdeskundige)

Wanneer buren, vrienden of familie worden geconfronteerd met kindermishandeling kunnen zij NO KIDDING bellen voor ondersteuning. NO KIDDING komt naar hen toe om samen te kijken hoe men iets kan betekenen voor het mishandelde kind in hun omgeving. 

“Ik hoop dat ik anderen mensen kan overtuigen om toch in te grijpen als ze iets vermoeden bij kindermishandeling. Het is zeer ernstig dat het gebeurt. En wees niet bang NO KIDDING helpt je ermee. En misschien hebben jullie ook zulke goede buren als ik. Je staat er echt niet alleen voor. Ik ben blij dat we met zijn allen helpen.” (deelnemer van een case gestuurde buurtmeeting)

Daarnaast wordt de buurtmeeting gebruikt als een laagdrempelige manier om kindermishandeling bespreekbaar te maken in de eigen omgeving. 

"De workshop gegeven door NO KIDDING is van grote waarde voor ons geweest.Niet alleen heeft het onze kennis over kindermishandeling verbreed, het heeft ons vooral bewust gemaakt. Bewust van het afschuwelijke leed dat er kan schuilen, bewust van onze eigen kracht om verandering te brengen, bewust van het belang om kleine te stappen te zetten die kunnen leiden tot grote winst.
Namens VoorUit danken wij NO KIDDING voor hun inzet en moed."

Wil jij graag een buurtmeeting organiseren, bel 0342-492808 of mail

Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In