Ik wil kennis maken met NO KIDDING! 

 “NO KIDDING is rebels en dat is nodig. Rebels en liefdevol, zo ervaar ik het. Dat inspireert me om me met mijn eigen power en liefde in te zetten voor de kinderen in onze samenleving. Door vrijwilliger van NO KIDDING te zijn ben ik pas echt gaan zien wat er mis is met de zorg en het respect voor kinderen.” (een vrijwilliger)


Na aanmelding word je gebeld voor een kennismakingsgesprek en start de introductieperiode om de organisatie en de unieke NO KIDDING werkwijze te leren kennen. 

Introductie periode:

Bijwonen van een Presentatie/Workshop
In deze periode vinden we het belangrijk dat je NO KIDDING aan het werk ziet zodat jij kan ervaren wat NO KIDDING doet. Vandaar dat we een datum met je afspreken voor het bijwonen van een NO KIDDING workshop of presentatie bij jou in de buurt.

Bijwonen Meet & Greet
Daarnaast houdt NO KIDDING 3x per jaar een 
Meet & Greet. Hierin kun je kennis maken met de organisatie, het projectbureau en onze actieve vrijwilligers die al langere tijd binnen de organisatie werkzaam zijn. Je leert de mogelijkheden kennen voor jouw specifieke bijdrage binnen NO KIDDING.

Ik word vrijwilliger!

Wil jij jouw bijdrage leveren aan NO KIDDING? Dan zijn er de volgende mogelijkheden; 

De interne opleiding

In de Interne opleiding word je opgeleid als ambassadeur in de basisblokken I en II. Als presentator of ervaringsdeskundige voor het geven van presentaties en workshops volg je de basisblokken I en II en de specialisatieblokken III, IV en V. (Zie de interne opleiding/ Dit doen wij)

NO KIDDING ambassadeur
Je leert de missie & visie van NO KIDDING kennen en de vertaling hiervan in de praktijk. Daarnaast kun je verschillende NO KIDDING onderdelen bij wonen zoals een presentatie/workshop, een vergadering van het projectbureau of het bestuur. 

Als NO KIDDING ambassadeur kun je de NO KIDDING boodschap op juiste wijze overbrengen aan derden zoals familie, vrienden, buurthuis, sportvereniging, scholen, kinderen die een spreekbuurt willen houden etc. 

NO KIDDING presentator
Als presentator leer je, naast het kunnen presenteren, het op gevoelsniveau contact maken met de zaal. Daarnaast leer je de ervaringsdeskundige te begeleiden bij het delen van zijn/haar 'life story' op het podium. Je leert een veilige omgeving te creëren voor zowel de groep als de ervaringsdeskundige.

NO KIDDING ervaringsdeskundige
Als ervaringsdeskundige leer je jouw jeugdervaringen te delen met een groep. Tijdens de opleiding wordt je begeleid in het leren delen vanuit je gevoel, in het hier en nu. Daarbij leer je om niet te verzanden in je eigen emoties.

Het presentatorenteam bestaat uit zeer bevlogen vrijwilligers en vertegenwoordigen de harde kern van NO KIDDING.

''De interne opleiding  ervaar ik als ontzettend leerzaam en waardevol. De sfeer waarin de opleiding wordt gegeven zorgt ervoor dat ik me verbonden, gelijkwaardig, veilig en vertrouwd voel binnen NO KIDDING." (ervaringsdeskundige)

Het activiteitenteam

Door het hele land heen zijn er initiatieven met als doel het werk van NO KIDDING op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen en/of financieel te ondersteunen. 

Er zijn jaarlijks terugkerende events zoals bijvoorbeeld de Dam tot Dam Loop.
Maar er zijn ook tal van éénmalige events zoals een veiling, benefietavond of een line-up muziekavond.

Bij het organiseren van deze events komt veel kijken en kan ieders hulp goed gebruikt worden. Als vrijwilliger kun je meedraaien met een activiteit bij jou in de buurt. Er zijn talrijke mogelijkheden om hier als vrijwilliger jouw bijdrage aan te leveren zoals uitzoekklusjes, het vinden van sponsoren, het ontwerpen van een flyer, het bemannen van een stand e.d. Ook kun je zelf met een nieuw initiatief komen!

Het team landelijk projectbureau

Het projectbureau in Barneveld wordt voornamelijk gerund door vrijwilligers. De functies en mogelijkheden op het projectbureau zijn divers en er is alle ruimte voor ieders inbreng en creativiteit. Onze manier van samenwerken is uniek en erg leuk om deel van te zijn. 

Misschien woon je in de buurt of zit je 'in between jobs' en wil je op een zinvolle manier geheel nieuwe ervaringen op doen. Je bent van harte welkom om ons team te versterken!

Wil je een dagje meekijken op het projectbureau? Dat kan iedere dinsdag, in overleg. Neem even contact op met info@nokidding.nl of bel 034-2492808 voor een afspraak! 

Talentenpool

Heb jij specifieke vaardigheden die je incidenteel voor ons in zou willen zetten. Denk aan
ICT-er, event manager, cateraar, klusser, communicatie deskundige, schrijftalent etc.
Wij zouden dan per oproep graag gebruik maken van jouw talent. Natuurlijk altijd in overleg.

De Column

Om de gevolgen van kindermishandeling zichtbaar te maken hebben we in onze Nieuwsbrief een column waarin onze ervaringdeskundigen kunnen vertellen over de manier waarop zij nog dagelijks met de ervaringen uit hun jeugd worden geconfronteerd. Ook jij kunt jouw ervaringen hierin delen en daarmee een stem geven aan alle kinderen die dat niet zelf kunnen.

Financieel supporter 

Kun jij niet je plek vinden binnen één van onze NO KIDDING teams maar wil je toch graag een bijdrage leveren in het stoppen van kindermishandeling, word dan financieel supporter.  

Vanaf € 2,- per maand steun je ons werk en blijf je op de hoogte van NO KIDDING via onze Nieuwsbrief!

 

 Aanmeldingsformulier

Credits

Copyright © 2018 No Kidding • Built with Concrete5 CMS • Theme by Kevin Tai Sign In